Sahabat Purnama

Ahad, 27 Disember 2009

Konvensyen Kepimpinan Pemuda – PAS Optimis Tawan Semula Terengganu

Kuala Ibai, KUALA TERENGGANU – Setiausaha Perhubungan PAS Terengganu, Haji Yahaya Ali optimis, PAS akan dapat memerintah semula negeri Terengganu selepas pilihanraya umum ke 13 akan datang.

http://buletinonline.net/images/stories/berita17/konvensyenpemuda1.JPGBeliau berkata demikian ketika berucap dihadapan ribuan pemuda PAS negeri Terengganu yang hadir dalam program Konvensyen Pemuda PAS Negeri di Markaz Tarbiah disini. (Lihat videoklip di buletinonline TV)

”Saya bagi pihak Badan Perhubungan PAS Negeri sangat ras bertuah dan bersyukur kepada Allah kerana dapat bersama-sama dengan pemuda yang begitu ramai pada petang ini,

”saya yakin dan percaya sekiranya inilah komitmen, kesungguhan dan iltizam, air muka yang begitu ceria bersungguh-sungguh datang beramai-ramai pada petang ini, saya tidak nampak mengapa kita tidak boleh menawan balik negeri Terengganu dalam pilihanraya akan datang,”ujar Yahaya disambut dengan laungan takbir.

Beliau berkata, para pemuda yang telah menjadi ahli PAS mempunyai satu ‘bai’ah’ janjisetia dan tanggungjawab, untuk ‘sehidup semati’ dengan perjuangan menegakkan Islam.

Oleh itu, katanya, setiap tenaga pemuda dari pelbagai latarbelakang, tanpa mengira pendidikan dan profesyen akan digembelingkan bagi menggerakkan kerja-kerja perjuangan mencapai cita-cita bersama itu.(Atau Lihat videoklip di buletinonline TV)

_buletinonline

Lembaga Disiplin Pas teliti surat respons


SHAH ALAM - Jawatankuasa Lembaga Disiplin Pas Pusat sudah meneliti respons kepada surat tunjuk sebab yang dikemukakan ke atas Pesuruhjaya Pas Negeri Selangor, Datuk Dr Hasan Ali dan Pas Selangor.

Surat tunjuk sebab itu dikemukakan berikutan Dr Hasan dan Pas Selangor dikatakan bertindak di luar perlembagaan parti sehingga menjejaskan imej parti itu.

Menurut sumber, dalam mesyuarat Jawatankuasa disiplin yang diadakan malam Khamis lalu, Pengerusinya, Tuan Ibrahim Tuan Man dan jawatankuasa yang terlibat telah meneliti surat respons yang dikemukakan.

Sinar Harian difahamkan, jika mempunyai keperluan, mereka yang terlibat akan dipanggil untuk memberikan penjelasan sebelum keputusan dikeluarkan pada awal 2010 nanti.

Terdahulu, Sinar Harian turut melaporkan, Dr Hasan menerima apa sahaja keputusan Lembaga Disiplin Pas Pusat yang dibuat ke atasnya dengan hati yang terbuka asalkan ia membawa kebaikan kepada parti. _sinarharian

Tarikh Luput Tong Gas

10 Muharram 1431
suhaimi mohd

Ramai diluar sana yang tak tahu. Saya tahu pun dari stokist gas sebab ada insiden yang berlaku. Selinder gas yang dah expired tidak selamat diguna dan boleh menyebabkan accident. So hati-hati bila menerima selinder gas dari penjual gas.

Di sini caranya bagaimana memeriksa selinder gas LPG :

Di salah satu sisi selinder gas expiry date akan dikodkan secara alpha-numerical seperti berikut;

A , B , C atau D diikuti dua digit, contohnya D06.

Huruf bermaksud suku ke berapa dalam satu tahun -

A utk March (Suku pertama),

B utk June (Suku kedua),

C utk Sept (Suku ketiga), &

D utk December (Suku keempat).

2 digit itu pula menunjukkan sehingga tahun berapa selinder itu selamat digunakan

Jadi D06 bermaksud selamat digunakan sehingga December 2006.

Kongsi message ini dengan rakan-rakan anda. Ia mungkin dapat menimbulkan kesedaran dan menyelamatkan nyawa._blogcinaislam