Sahabat Purnama

Rabu, 9 Mac 2011

TERKINI DARI LIBYA: Ghadafi, harus bertanggungjawab!, bukan salah BN, berjaga2, stanby beli tong besar untuk stok petrol, beli beras, gula, tepung, susu, ikan sardin, maggie dan banyak lagi simpan buat stok....semua akan naik juga, harga mungkin akan diturunkan kalau Ghadafi letak jawatan!

بسم الله الرحمن الرحيم

Harga RON95 perlu dikaji semula


KUALA LUMPUR 7 Mac - Harga petrol RON95 perlu disemak semula sekiranya harga pasaran minyak mentah dunia kekal melebihi AS$100 (RM300) setong dalam tempoh lebih tiga bulan.

Ketua Pegawai Eksekutif Institut Kepimpinan dan Strategi Asia (ASLI), Datuk Michael Yeoh berkata, kerajaan perlu menilai semula harga tersebut bagi memastikan pemberian subsidi tidak akan meningkat.

''Pada masa ini harga pasaran minyak mentah dunia berlegar melepasi AS$100 (RM300) setong ekoran krisis politik yang melanda Timur Tengah yang merupakan antara pengeluar minyak terbesar di dunia.
''Sekiranya trend kenaikan harga minyak mentah itu berterusan melebihi tiga bulan, kerajaan perlu menimbang untuk menaikkan harga petrol RON95 bagi pasaran tempatan,'' katanya.

Beliau berkata demikian pada Persidangan Greater KL Bandar Pintar Pada Masa Hadapan di sini hari ini. - 

Utusan/
http://rubbertapperz.blogspot.com/

Tiada ulasan: